Mostre gratuite la fiecare comanda  * in limita stocului Transport gratuit pentru comenzile mai mari de 300 lei
TRANSPORT GRATUIT la comenzi de peste 100 de lei!
Tenul mixt: ce înseamnă, ce este recomandat pentru îngrijirea sa, care sunt caracteristicile și cauzele acestui tip de ten?

Tenul mixt: ce înseamnă, ce este recomandat pentru îngrijirea sa, care sunt caracteristicile și cauzele acestui tip de ten?

Tenul mixt necesita o ingrijire atenta, deoarece este predispus la multe schimbari si presupune un aspect neuniform in ceea ce priveste aspectul pielii. Cu toții ne dorim să avem un ten cu aspect sănătos și frumos, deoarece acest lucru contribuie la menținerea stării de bine. Pentru a obține rezultatele dorite și a te bucura de un aspect plăcut și radiant al tenului tău, îți recomandăm să urmezi o rutină de îngrijire potrivită pentru tipul tău de ten. De exemplu, dacă ai un tip de ten care se comportă diferit în funcție de sezon și trece prin diverse modificări, de la un aspect uscat, până la unul uleios în anumite zone ale feței, înseamnă ca ai un ten mixt. Deși rutina de skincare pentru ten mixt pare pretențioasa si necesită un ritual complex de îngrijire, dacă vei folosi produsele de skincare potrivite tenului mixt, atunci vei arăta fabulos.

În acest articol, vei afla mai multe informații esențiale despre tenul mixt, ce înseamnă, care sunt caracteristicile și cauzele acestui tip de ten și ce este recomandat pentru îngrijirea optimă a sa.

1. Tenul mixt - ce înseamnă și care sunt caracteristicile unui ten mixt?

1. Tenul mixt - ce înseamnă și care sunt caracteristicile unui ten mixt?


Ce inseamna ten mixt? Specialiștii consideră că tenul mixt sau combinat este cel mai des întâlnit tip de ten. Tenul gras, care este caracteristic perioadei adolescenței, va deveni mixt odată cu înaintarea în vârstă a fiecărei persoane. Tenul mixt, așa cum indică și denumirea sa, este o îmbinare sau un mix între anumite tipuri de ten pe care le întâlnim în mod frecvent. 

Spre exemplu, se pot întâlni următoarele caracteristici ale tenului mixt:


  • Ten gras în zona T (frunte, nas, bărbie) ce prezintă pori dilatați și aspect lucios +  ten uscat în zona obrajilor și a gâtului - aceasta este cea mai comună modalitate de manifestare a tenului mixt;


  • De asemenea, în loc de ten uscat, se poate întâlni combinația între un ten normal + ten gras.


Pentru că există aceste particularități ale tenului mixt, rutina de îngrijire va trebui să fie realizată cu multă atenție, într-un mod echilibrat. 


Important! Tenul mixt se confruntă cu diverse modificări, în funcție de fiecare sezon. De exemplu, în anotimpurile reci, tenul mixt are tendința de uscăciune, roșeață și iritații în zona obrajilor și a gâtului. În anotimpurile călduroase, zona T va fi mai uleioasă, precum fruntea, nasul și bărbia. Glandele sebacee care se regăsesc în zona T sunt foarte active și creează un aspect gras și strălucitor al tenului.


De aceea, va fi necesar să respecți un ritual de îngrijire adaptat tenului mixt pentru soluționarea acestor probleme, în funcție de fiecare sezon. Dacă problemele persistă și devin tot mai deranjante, din toate punctele de vedere, este indicat să te adresezi unui medic de specialitate pentru un consult amănunțit.

2. Rutina de skincare pentru un ten mixt - cum se îngrijește acest tip de ten?

2. Rutina de îngrijire pentru un ten mixt - cum se îngrijește acest tip de ten?


Tenul mixt necesită o rutină de îngrijire diferențiată, fiind necesare produse de skincare care să fie potrivite pentru fiecare zonă a feței și să respecte particularitățile sale. Este esențial să ai grijă de tenul tău, fie că te confrunți cu un ten mixt cu tendință acneică, fie cu un ten mixt deshidratat, pentru a evita posibilele complicații ale acestora. Indiferent de tipul de ten caracteristic ție, o rutină de îngrijire a tenului efectuată dimineața și seara va face minuni, tenul tău va arăta impecabil, iar tu te vei simți minunat în orice circumstanțe. 


Noi îți recomandăm următorul plan de îngrijire pentru tenul mixt, atât pentru rutina de dimineață, cât și pentru cea de seară:


Pentru rutina de dimineață va fi necesar să respecți anumiți pași de îngrijire, deoarece tenul tău va fi protejat pe tot parcursul zilei de factorii dăunători, precum praful, razele UV care sunt nocive pentru ten sau poluarea. 


Iată ce pași este recomandat să urmezi pentru rutina de dimineață:


  • Primul pas constă în curățarea tenului, deoarece în timpul nopții tenul tău acumulează diverse impurități și degajă sebum. Este necesar să te asiguri că folosești produse pentru curățarea tenului de foarte bună calitate, pentru a te bucura de rezultatele mult dorite. De exemplu, pentru tenul mixt îți recomandăm să utilizezi produse blânde de curățare, care sunt indicate pentru curățarea în profunzime a pielii tenului tău. Așadar, dacă vrei să ai un ten sănătos și frumos, asigură-te că optezi pentru curatarea tenului cu produse potrivite, care sunt ideale pentru tenul tău mixt.


  • Al doilea pas constă în aplicarea unei creme de ochi, deoarece pielea care se află în jurul ochilor este foarte subțire și sensibilă. În plus, aceste tipuri de produse vor contribui la hidratarea zonei și la menținerea elasticității pielii care se află în zona ochilor. 


  • Pasul al treilea este reprezentat de aplicarea serumului, deoarece te ajută să-ți completezi ritualul de îngrijire al tenului mixt. Ingredientele active ce se găsesc într-un ser au capacitatea de a pătrunde cu ușurință în piele și ajută la dezvoltarea fermității acesteia. De asemenea, contribuie la diminuarea liniilor fine și oferă luminozitate și un aspect plăcut pielii.


  • Al patrulea pas constă în aplicarea unei creme hidratante pentru ten, care trebuie să fie utilizată în mod constant, deoarece este produsul de skincare ce contribuie la menținerea unui nivel optim de hidratare al pielii tenului tău. Așadar, asigură-te că produsele pentru hidratarea tenului nu lipsesc din rutina de skincare pentru ten mixt, dacă îți dorești să ai o textură optimă a pielii. În plus, aceste produse au capacitatea de a trata uscăciunea caracteristică anumitor zone ale tenului mixt și de a oferi protecție împotriva razelor UV. 


  • Pasul cinci din rutina pentru ten mixt este foarte important, deoarece este momentul în care va trebui să folosești și o cremă cu factor de protecție, pentru a-ți proteja pielea de razele solare, care sunt foarte dăunătoare pe tot parcursul anului. Așadar, nu trebuie să-ți lipsească cremele de față cu SPF, deoarece sunt ideale pentru protejarea pielii împotriva razelor UV. De asemenea, te vor proteja împotriva apariției petelor pigmentare sau a îmbătrânirii precoce a tenului.


  • Al șaselea pas este reprezentat de aplicarea produselor de machiaj pentru ten, după ce ai respectat pașii menționați anterior. Acesta este pasul final al rutinei tale de dimineață pentru îngrijirea optimă a tenului. Un ten curat și hidratat este ideal pentru aplicarea machiajului dorit, deoarece acesta va rezista pe tot parcursul zilei și va arăta spectaculos.

2. Rutina de îngrijire pentru un ten mixt - cum se îngrijește acest tip de ten?


Rutina de seară pentru tenul mixt este asemănătoare cu cea de dimineață. Spre deosebire de rutina de dimineață, seara va trebui să acorzi multă atenție și procesului de demachiere, pentru o curățare completă a tenului. 

Așadar, iată ce pași trebuie să urmezi pentru un ritual complet de îngrijire al tenului mixt pe timp de seară:

  • În primul rând, după o zi încărcată și solicitantă atât pentru tine, cât și pentru tenul tău, va fi necesar să îndepărtezi machiajul cu ajutorul unor produse potrivite în acest sens. Consultă produsele de curățare a tenului pe care le-am pregătit special pentru tine și alege-le pe cele care ți se potrivesc cel mai bine. 


  • Al doilea pas este reprezentat de curățarea tenului, pentru a elimina orice urmă de machiaj sau alte impurități cu care ai intrat în contact în timpul zilei.


  • Al treilea pas presupune, asemenea rutinei de dimineață, crema de ochi nu trebuie să lipsească nici din rutina de seară a îngrijirii tenului, din aceleași motive pe care le-am menționat mai sus.


  • Al patrulea pas constă în aplicarea unei masti de fata, deoarece va completa ritualul de îngrijire al tenului tău mixt. Tenul tău va căpăta o textură sănătoasă și plăcută, datorită efectului de calmare, revitalizare și antiinflamare.


  • După ce ai respectat pașii anteriori, îți recomandăm să aplici o crema de fata hidratantă. Aceasta va acționa pe tot parcursul nopții asupra tenului tău, iar tu te vei simți minunat!


Mai mult decât atât, îți recomandăm ca o dată pe săptămână să realizezi o exfoliere cu ajutorul unor produse pentru exfoliere, deoarece vor contribui la eliminarea celulelor moarte. În felul acesta, ingredientele active și sănătoase ce se regăsesc în produsele de îngrijire a tenului se vor absorbi mult mai ușor, iar tenul tău va arăta excelent. 

Este foarte important să utilizezi produse de îngrijire pe care tenul tău le tolerează!

3. Ten mixt - care sunt cauzele tenului mixt cu tendință acneică?


3. Ten mixt - care sunt cauzele tenului mixt cu tendință acneică?

Pe parcursul acestui articol, ai putut afla ce înseamnă ten mixt, care sunt caracteristicile principale ale acestui tip de ten și ce inseamna o ingrijire pentru ten mixt pentru a obține rezultate benefice. Pe lângă rutina de skincare pentru ten mixt, am considerat că este necesar să-ți prezentăm care sunt posibilele cauze ce favorizează dezvoltarea acestui tip de ten.

Dacă te-ai întrebat care sunt cauzele tenului mixt, acestea pot fi următoarele:


  • În primul rând, factorul genetic are o contribuție majoră în ceea ce privește apariția tenului mixt. Un medic specialist îți poate oferi mai multe informații în acest sens, așadar nu ezita să soliciți un consult medical de specialitate pentru orice nelămurire pe care o întâmpini în acest sens;


  • Factorii de mediu, precum expunerea la un mediu cald și umed, cu precipitații și temperaturi fie prea scăzute, fie prea crescute;


  • Folosirea unor produse de îngrijire care nu sunt potrivite pentru tipul tău de ten, respectiv tenul mixt. Mai mult decât atât, este absolut necesar ca acestea să fie de foarte bună calitate.


  • Schimbările fiziologice sau dereglările hormonale pot fi cauze ce determină dezvoltarea tenului mixt sau orice alt tip de ten. Este foarte important ca și în acest caz să consulți sfatul unui medic de specialitate atât pentru stabilirea exactă a cauzelor și factorilor ce au favorizat apariția tenului mixt, cât și pentru oferirea unor recomandări optime pentru menținerea stării tale de sănătate.



În concluzie, tenul mixt este un tip de ten care se întâlnește frecvent în cazul multor persoane și necesită un tip de îngrijire diferențiat, adaptat caracteristicilor fiecărei zone faciale. Cu o rutină de îngrijire completă ce conține produse de foarte bună calitate de la Skin Seen, care sunt potrivite pentru tenul tău mixt, vei putea obține și tu rezultate excelente, în orice sezon! Tu ce produse de îngrijire ți-ai ales?


Surse foto: Pexels.com, Freepik.com.

WhatsApp chat