TRANSPORT GRATUIT PENTRU COMENZILE MAI MARI DE 300 LEI
MOSTRE GRATUITE LA FIECARE COMANDA
*IN LIMITA STOCULUI
MOSTRE GRATUITE LA FIECARE COMANDA *IN LIMITA STOCULUI

Cosul tău

Coșul tău este gol

Îngrijirea părului vopsit: sfaturi utile pentru un păr sănătos și frumos în fiecare zi

Îngrijirea părului vopsit: sfaturi utile pentru un păr sănătos și frumos în fiecare zi

Să îți vopsești părul face parte din rutina fiecărei femei, fie pentru că simte nevoia de o schimbare, fie pentru că își dorește să acopere firele albe. Când vrei să faci o schimbare, cea mai dificilă problemă poate părea alegerea nuanței potrivite. Însă, ce este cel mai greu, de fapt, este să îți îngrijești părul după ce l-ai vopsit. Indiferent dacă alegi o vopsea cu oxidant sau una fără, pașii pe care trebuie să îi respecți post vopsire sunt aceeași. Nu vorbim doar despre sănătatea firului de păr, ci și de rezistența culorii în timp.

Pentru îngrijirea părului vopsit nu înseamnă neapărat că trebuie să mergi la salonul de coafură în fiecare săptămână, dar trebuie să te obișnuiești cu ideea că este necesar să faci câteva schimbări în rutina ta de îngrijire a părului pe care să o respecți. În acest articol ți-am pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta să ai un păr vopsit cât mai sănătos și a cărui culoare să reziste mai mult timp.

Cuprins:
1. Sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit sau decolorat
2. Întreținerea părului vopsit
3. Îngrijirea părului decolorat

1. Sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit sau decolorat

Atunci când ți-am spus că rutina de îngrijire a părului după ce te-ai vopsit este cea mai grea parte, ne refeream la crearea unei obișnuințe. De multe ori, ne este destul de greu să lăsăm deoparte vechile obiceiuri și să ne creăm altele noi pe care să le și respectăm. În continuare vorbim despre sfaturi simple pe care le poți adopta și integra cu ușurință în rutina ta.

 Spală-ți în mod corespunzător părul

Trebuie să știi că după ce ți-ai vopsit părul este indicat să aștepți cel puțin două zile până să îl speli, pentru că firele de păr au nevoie de timp pentru a absorbi complet vopseaua. Din acest motiv, specialiștii nu recomandă o spălare prematură a părului și ne sfătuiesc să avem răbdare de la două până la patru zile înainte de a aplica șampon pe păr.

 Utilizează produse alternative pentru păr vopsit

În cazul în care te confrunți cu problema scalpului gras și nu poți aștepta două-patru zile până când să îți speli părul pentru prima dată după vopsire, încearcă să găsești alternative. O soluție potrivită în această situație este șamponul uscat. Acesta poate fi folosit în fiecare zi, însă nu în exces pentru a nu-ți afecta și mai tare scalpul. Reține doar că este o soluție de moment care te salvează de un aspect neplăcut al părului. Un aspect interesant este reprezentat de faptul că șamponul uscat nu doar că oferă un aspect curat părului, ci îi adaugă și volum, reușește să îi schimbe textura și, ce e cel mai important în cazul părului vopsit, încetinește destul de mult decolorarea.

Evită apa fierbinte în timpul spălării

În momentul în care au trecut cele două-patru zile recomandate de pauză și ai decis că trebuie să îți speli părul, nu uita să folosești apa la o temperatură medie. Este absolut nerecomandat să îți speli părul vopsit cu apă rece sau fierbinte pentru că nu vei face decât să strici nuanța părului proaspăt vopsit. Apa fierbinte, spre exemplu, face posibilă deschiderea porilor, dar cu toate acestea, este și o cale „excelentă” pentru a-ți deteriora nuanța părului. Cu alte cuvinte, dacă vei folosi apă fierbinte la fiecare spălare, părul tău se va decolora mult mai repede.

Utilizează mai puține instrumente de coafat

După ce ți-ai vopsit părul îți recomandăm să eviți să utilizezi feon, placă de păr, ondulator sau orice al dispozitiv care îți coafează părul prin încălzire. Părul proaspăt vopsit are nevoie de câteva zile (recomandate sunt cel puțin două zile) pentru a-și recupera și a-și recăpăta umezeala și textura naturală. În cazul în care părul tău nu stă deloc așa cum îți dorești și trebuie neapărat să îl coafezi pentru a arăta bine, încearcă metode ceva mai simple: împletituri, cocuri, prin în coadă, învârtit pe bentiță și altele. Poți să ai parte de coafuri frumoase și rezistente și fără să folosești căldură.

Utilizează spray de protecție împotriva căldurii și razelor UV

În cazul în care începi să folosești instrumente de coafat, după ce au trecut zilele de pauză recomandate pentru o protecție sporită a părului, încearcă să integrezi în rutina ta un spray de protecție împotriva căldurii. Produsele care au rolul de protecție termică atenuează efectele pe termen scurt și lung ale căldurii directe asupra părului. La fel cum ne protejăm pielea de razele soarelui prin intermediul cremelor speciale de protecție, la fel trebuie să facem și cu părul nostru. Din acest motiv, începe de pe acum să îți cauți produse pentru păr care să ofere părului tău protecție UV. Toate acestea te ajută să eviți daunele pe care razele puternice ale soarelui le poate provoca părului tău, cum ar fi uscarea, ruperea, dar și riscul de decolorare din cauza oxidării.

 Nu îți vopsi părul prea des



Chiar dacă iubești să ai o nuanță frumoasă tot timpul, trebuie să știi că nu este recomandat să îți vopsești părul prea des pentru că îl poți deteriora, mai ales dacă alegi să folosești o vopsea cu oxidanți puternici. Îți recomandăm să aștepți cel puțin cinci sau șase săptămâni între sesiunile de vopsit părul pentru a tr asigura că vei avea un păr sănătos. În cazul în care, spre exemplu, observi că ți-au crescut rădăcinile și vrei să le acoperi poți să aplici vopsea doar în acele zone pentru a retușa micile imperfecțiuni. În plus, te sfătuim să nu optezi deloc pentru tratamentele chimice asupra părului, așa cum este permanentul. Dar dacă vrei neapărat să faci acest lucru, apelează întotdeauna la sfaturile unor specialiști pentru a nu îți strica părul.

2. Întreținerea părului vopsit

De cele mai multe ori, mai ales când alegem să ne vopsim acasă, nu avem toate cunoștințele necesare despre o îngrijire corectă a părului vopsit. Iar aici nu vorbim despre o îngrijire a exteriorului, ci a interiorului.

 Mănâncă sănătos și/sau ia suplimente nutritive


După cum bine știi, nu există niciun tratament minune care să îți ofere rezultate după doar câteva zile, iar aici vorbim inclusiv despre sănătatea părului. Așa că în cazul în care ți-ai achiziționat măști și tratamente pentru păr, învață să ai răbdare. Însă până atunci, încearcă să ai grijă și de ceea ce se întâmplă la interior. Este dovedit faptul că o dietă echilibrată te poate ajuta să oferi părului tău toate substanțele nutritive de care are nevoie pentru a crește frumos și sănătos. Toți acești nutrienți îți ajută părul să „lupte” împotriva daunelor cauzate de vopselele de păr, de tratamentele chimice și alte metode care fac rău sănătății firului de păr.

 Obișnuiește-te să te tunzi în mod regulat


Vopselele de păr pot fi considerate a fi principala cauză a uscăciunii părului, mai ales dacă îl și decolorezi. Așa că dacă te obișnuiești să îl tunzi regulat, măcar partea deteriorată a vârfurilor, vei ajuta la restabilirea sănătății fibrelor. În plus, odată cu tăierea capetelor firelor de păr este stimulată și creșterea.



 Îngrijește părul vopsit cu măști și tratamente

Pentru a revigora strălucirea părului tău, trebuie să apelezi la un ritual de îngrijire profundă în mod regulat. Nu știi cum se face corect îngrijirea părului decolorat sau vopsit? Este chiar foarte simplu! Poți utiliza măști de ulei, de exemplu, sau poți să îți faci singură măști de păr acasă (pe internet găsești zeci de rețete în funcție de tipul de păr și de problemele cu care te confrunți sau de rezultatele pe care vrei să le obții.

Spre deosebire de balsamul de păr, măștile de păr sunt responsabile pentru regresarea în interiorul cuticulei părului. Desigur, nu te poți baza numai pe acestea pentru a avea un păr sănătos și frumos. Măștile te vor ajuta, în special, să limitezi sau chiar să stopezi daunele pe termen lung (dacă le folosești de foarte mult timp). Pentru unele nuanțe de păr pe piață există produse special create pentru acestea, atât șampoane, cât și balsamuri sau măști de păr. Poți găsi produse de îngrijire pentru păr blond vopsit sau decolorat, pentru păr roșcat – acestea două fiind cele mai pretențioase nuanțe și cel mai greu de îngrijit și păstrat. Îți recomandăm să le folosești pentru că ajută la menținerea sănătății părului, dar și a culorii pentru mai mult timp.

3. Îngrijirea părului decolorat

Ești blondă? După ore întregi petrecute la coafor pentru a obține acea nuanță de blond la care ai visat de mult timp, nu te poți abține să nu te admiri în oglindă. Dar câteva zile mai târziu, după prima spălare a părului acasă, tot acest basm s-a transformat într-un coșmar: părul tău este foarte uscat și nu știi ce să faci pentru a rezolva această problemă. Să știi că există, totuși, câteva secrete pe care ți le împărtășim mai jos.

 Organizează-ți ședințele de îngrijire a părului

Dacă nu ai știut înainte, vei realiza rapid că îngrijirea părului decolorat necesită muncă și atenție. Pentru a obține o nuanță frumoasă de blond, coafeza ta a trebuit să schimbe structura părului și produsele pe care le-a folosit au fost foarte agresive pentru firele de păr. Prin urmare, pentru a evita uscarea excesivă a părului și ruperea lui, trebuie să depui câteva eforturi suplimentare. Un șampon urmat de un balsam? Nu e de ajuns! Adaugă și o mască de îngrijire pentru păr blond și decolorat, astfel încât să te asiguri că vei avea un păr sănătos. Iar pentru a te bucura de rezultate, obișnuiește-te să faci acest lucru de două sau trei ori pe săptămână.

 Folosește uleiuri hrănitoare sau unt vegetal

Acesta este unul dintre cele mai folosite trucuri utilizate de femeile care au obținut nuanța mult visată de blond prin decolorare. Așa că înainte de a utiliza șamponul special pentru păr blond vopsit, folosește un ulei hrănitor sau unt vegetal. În cazul în care te confrunți cu păr uscat și tern, îți recomandăm să optezi pentru un ulei de avocado, unt de mango sau ulei din germeni de grâu. Chiar dacă se găsesc mai greu pe piață ori au un cost de achiziție mai ridicat, merită investiția merită toți banii.

Și pentru părul blond decolorat sunt valabile sfaturile de mai sus, în special cel referitor la evitarea instrumentelor de coafat cu căldură. Acestea sunt cele mai dăunătoare pentru păr în general, nu doar pentru părul vopsit. Dacă ai nevoie de sfaturi suplimentare împărțite după tipuri de păr și îngrijirea acestuia, te invităm să citești mai multe pe blogul nostru. Actualizăm informațiile constant, astfel încât să beneficiezi de sfaturi utile în pas cu moda.

Acum poți spune că ai la îndemână toate trucurile care te vor ajuta să îți menții părul vopsit cât mai sănătos posibil și să păstrezi culoarea preferată pentru un timp îndelungat, fără să intervii cu altă vopsea. În cazul în care ai nevoie de produse profesionale de îngrijire pentru păr vopsit, skinseen.ro îți stă la dispoziție cu game premium care promit rezultate pe măsură. De asemenea, găsești și alte tipuri de produse, cum ar fi accesorii pentru păr, produse de îngrijire pentru ten și corp și multe altele care îți pot fi utile în rutinele tale de îngrijire. Iar dacă abia acum îți creezi o rutină de îngrijire a părului, nu ezita să apelezi la sfaturile unor specialiști pentru a fi sigură că tratamentele la care te-ai gândit sunt potrivite și adaptate nevoilor părului tău.

Postarea anterioară
Următoarea postare
Înapoi la News