Îngrijirea tenului este un proces destul de complex, ce presupune alegerea produselor potrivite și aplicarea lor în mod corect, pentru a obține rezultatele dorite. Produsele de îngrijire a pielii interacționează diferit, în general, cu fiecare utilizator. Astfel, deși recomandările sunt utile în alegerea unui produs, ele nu te vor conduce întotdeauna la soluția potrivită pentru tine, ci va trebui să le testezi chiar tu.
1. Cea mai buna masca facuta in casa
Măștile de față făcute în casă sunt o modalitate excelentă de a oferi pielii tale îngrijirea de care are nevoie, folosind ingrediente naturale și accesibile. Prin experimentarea cu diverse rețete și combinații de ingrediente, poți obține măști personalizate, potrivite nevoilor tale. Poti obtine masca de fata pentru riduri, pentru reglarea producției de sebum și calmarea inflamațiilor, toate acestea aducând numeroase beneficii pentru sănătatea și aspectul pielii.
Procesul de preparare a măștilor de față în casă poate fi, de asemenea, o experiență relaxantă și reconfortantă, permițându-ți să te detașezi de stresul cotidian. Facând ceva pentru pielea ta, cu ingrediente naturale, îți poate aduce o stare de bine, mai ales când știi că vei obține o îmbunătățire vizibilă a pielii.
Iată câteva recomandări de măști de față făcute în casă care pot oferi tenului tău un aspect luminos și sănătos:
Iată câteva recomandări de măști de față făcute în casă care pot oferi tenului tău un aspect luminos și sănătos:
Tip de piele |
Recomandări |
Ten gras și acneic |
- Mască cu argilă verde și miere - Mască cu iaurt și lămâie - Mască cu făină de ovăz și miere |
Ten uscat și deshidratat |
- Mască cu avocado și ulei de măsline - Mască cu miere și lapte - Mască cu banană și ulei de cocos |
Ten sensibil |
- Mască cu iaurt și miere - Mască cu ovăz și lapte - Mască cu aloe vera și miere |
Reducerea ridurilor și îmbătrânirea pielii |
- Mască cu ouă și ulei de măsline - Mască cu miere și scorțișoară - Mască cu avocado și ulei de cocos |
Hidratare intensă |
- Mască cu avocado și miere - Mască cu iaurt și ulei de măsline - Mască cu banană și lapte |
Cu toate că procesul de realizare a unei măști de față este relaxant combinând diverse ingrediente, uneori e mai simplu să ai la dispoziție combinația perfectă: o masca făcuta din ingrediente naturale, dar gata preparată care să îți trateze pielea de la prima utilizare. La Skinseen, poți regăsi măști pentru față pe care să le aplici oricând, fără să mai stai cu grijă că nu ai toate ingredientele necesare în casă.
Mai jos îți vom prezenta un clasament al celor mai bune măști pentru față, care îți vor îmbunătăți vizibil aspectul pielii.
2. Cea mai bună mască de față - Clasament TOP 3
Fiecare mască pentru față are ingrediente și beneficii diferite, răspunzând unor nevoi și tipuri de ten diferite, așa încât alegerea celui mai bun produs ține, în realitate, de ceea ce îți dorești tu. Există, totuși, câteva ingrediente populare pentru acest tip de produse cosmetice, iar produsele ce le conțin vor fi considerate cele mai bune și vor intra în topul măștilor de față.
Produs |
|||
|
|
|
|
Despre |
Masca de față Real Mugwort Heating Clay Pack este o mască pentru curățare, pe bază de argilă și extract de pelin, îmbogățită cu extract din 9 cereale, ce hidratează tenul în profunzime și reglează excesul de sebum, lăsându-ți tenul curat și catifelat. |
Natural Nutrition Formula este o masca hidratanta fata dedicată tenului cu probleme, ce vindecă și creează un strat protector. Efectul revitalizant se datorează în primul rând mierii, un antiseptic natural, ce hrănește pielea și calmează inflamațiile acesteia. |
Peptide Hydrating Mask este un pachet de 10 măști cu efect hidratant, având în spate o formulă inovatoare, ce revitalizează pielea obosită, pătrunzând în profunzimea ei, curățând și stimulând producția de colagen. Această mască reduce petele pigmentare, crește elasticitatea și fermitatea pielii, calmează iritațiile și luptă împotriva acneei sau urmelor ei. |
Plusuri |
Este pe bază de argilă, un ingredient tradițional utilizat în tratarea afecțiunilor pielii, ce curăță în profunzime și ajută la reducerea excesului de sebum; Exfoliază blând, fiind ideală pentru pielea sensibilă; Aplicarea este urmată de un efect de încălzire, ce îmbunătățește circulația sângelui și relaxează mușchii faciali. Poate fi folosită atât pe ten, cât și pe alte zone cu nevoi speciale, precum genunchii; Pachetul conține o spatulă de silicon, ce facilitează aplicarea. |
Are proprietăți antiseptice, antiinflamatoare și previne coșurile, datorită mierii; Netezește pielea și are efect antirid; Hrănește și hidratează în profunzime; Are un preț accesibil. |
Peptidele îmbunătățesc textura pielii, redându-i aspectul luminos; Potrivită oricărui tip de ten; Este hipoalergenică, previne îmbătrânirea pielii și îi îmbunătățește elasticitate, prin stimularea producției naturale de colagen. Setul conține 10 măști, ușor de folosit. |
Minusuri |
Nu este recomandată persoanelor cu probleme dermatologice susceptibile de complicații sau ten extrem de sensibil; Căldura simțită poate fi neplăcută pentru unele persoane, deși efectele sunt benefice. |
Nu este cel mai potrivit produs pentru tenul gras, efectul hidratant putând fi prea intens; |
Efectul puternic hidratant nu este ideal pentru pielea grasă ori cu tendințe acneice; Are un preț ridicat, comparativ cu alte produse din aceeași categorie. |
3. Cum alegi cea mai bună mască de față?
O mască de față se alege, în mod corect, în funcție de mai multe aspecte: nevoile tenului tău, efectul pe care ți-l dorești, ingrediente, momentul în care urmează să o folosești și așa mai departe. Este foarte important să ții cont de toate acestea din perspectiva ta, adică a pielii tale, pentru că unele măști pentru față funcționează pentru unii, iar pentru alții nu; calitatea unui brand nu este o garanție absolută că toate produsele vor avea efectul promis pentru orice persoană. Cea mai bună strategie este să testezi diverse produse, până când îl vei găsi pe cel ideal.
Pașii în identificarea celei mai bune măști de față pentru tine ar putea fi sintetizați astfel:
-
Cunoaște-ți tenul: este uscat, gras sau mixt? Unele măști au efect hidratant, altele curăță în profunzime, unele sunt ideale pentru tenul sensibil, altele pentru cel cu tendințe acneice și așa mai departe. Cunoscând tipul tenului tău și nevoile lui, vei fi cu un pas mai aproape de masca de față ideală. Pentru curățare, cele mai bune măști pentru față sunt fie cele pe bază de argilă sau cărbune activ, care absorb impuritățile și excesul de sebum, fie cele pe bază de acid salicilic, pentru că acest ingredient curăță printr-o exfoliere delicată. Când vine vorba de hidratare, uită-te după măști cu acid hialuronic, ulei de argan sau aloe vera, care hidratează, calmează, cresc elasticitatea și protejează. Efectul de revitalizare se obține, cel mai bine, cu ajutorul cafeinei, vitaminei C și ginsengului. Orice nevoie ai avea, există un ingredient adecvat ei, trebuie doar să cauți cu răbdare.
-
Identifică problema și stabilește schimbarea pe care ți-o dorești. Tenul tău are tendințe acneice? Se comportă diferit în anotimpul rece, comparativ cu cel cald? Există compuși chimici la care reacționează prin iritații și roșeață? În funcție de ce îți dorești, de la calmarea iritațiilor, până la reducerea dilatării porilor, te vei putea orienta spre produsul potrivit.
-
Verifică ingredientele. Unele măști pot conține substanțe sau compuși la care știi că ai o reacție alergică, iar traumatizarea pielii este un efect contrar vindecării ei, evident nedorit. De asemenea, parfumul poate fi o prezență nedorită, în special pentru tenul cu tendință acneică puternică.
În afară de acest aspect, este esențial să alegi acele măști pentru față ce conțin ingredientele de care pielea ta are nevoie: uleiuri, acid salicilic, vitamine, acid hialuronic, aloe vera etc.
Nu uita să testezi produsul pe o porțiune mică de piele, înainte de a-l aplica pe toată fața, pentru a te asigura că nu ai o reacție alergică. Dacă nu știi ce să alegi, din cauza unor afecțiuni dermatologice cu care te confrunți, cel mai bine ar fi să contactezi un medic sau un cosmetician, care să te consilieze, pentru a-ți putea ajuta tenul.
4. Mărci recomandate de Skinseen.ro
Dr. Hedison și FASCY LAB sunt mărci coreene renumite în piața produselor cosmetice, în special a celor de îngrijire a pielii. Însă, în timp ce Dr. Hedison este un brand ce caută inovația, urmărind să întinerească și să revitalizeze pielea, FASCY LAB este orientat spre ingrediente cât mai naturale. Ambele sunt în topul preferințelor celor care caută produse de bună calitate, eficiente și testate dermatologic.
4.1. Marca DR.HEDISON
Dr. Hedison este un brand coreean de produse cosmetice centrat pe îngrijirea pielii, folosit în clinicile de dermatologie și în saloanele de înfrumusețare coreene din 2002, iar începând cu 2014, când a fost inițiat exportul în întreaga lume, a câștigat popularitate globală, fiind cunoscut pentru eficacitatea și calitatea înaltă a produselor.
Gama de produse oferite conține creme, seruri, măști, eye patchuri, spume de curățare și altele asemenea. Produsele cosmetice Dr. Hedison sunt testate în laborator, analizate științific și conțin ingrediente active puternice: niacinamida, peptidele, extractele din plante, lapte de capră și chiar grăsime de crocodil. În plus, nu conțin parabeni, ftalați sau coloranți artificiali.
4.2. Marca FASCY LAB
FASCY LAB este un alt brand coreean, care, cu toate că nu se află de la fel de multă vreme pe piață, a reușit să câștige fidelitatea acelor consumatori aflați în căutarea unor produse eficace, accesibile ca preț și cu un design prietenos. FASCY LAB comercializează atât măști de față, loțiuni tonice, seruri, rujuri, cât și spume pentru curățare sau produse pentru îngrijirea părului. Filosofia brandului este „frumusețe inteligentă”, pentru că ingredientele pe care le folosește sunt naturale, de calitate înaltă și și-au dovedit eficiența în timp.
5. Cum se folosește masca de față
Curățarea pielii. Indiferent de tipul de ten, problema pe care urmărești să o atenuezi sau timpul pe care îl ai la dispoziție, etapa curățării pielii nu poate lipsi. Vei avea nevoie de un cleanser pentru ten gras, mixt sau uscat, după caz. Substanța activă din masca de față penetreză mai bine un ten curat, de aceea pasul este esențial, iar unele măști chiar au nevoie de un ten ușor umed, proaspăt spălat, pentru că absorbția este mult mai bună în acest stadiu. Evită apa fierbinte, pentru că ea poate usca și mai mult pielea și folosește un produs blând, din ingrediente naturale.
La final, usucă tenul cu blândețe, prin tapotarea cu un prosop curat și moale, fără a freca.
Nu uita să îți speli și mâinile, înainte de întreaga procedură, pentru a nu introduce eventualele bacterii în dermul proaspăt curățat.
Aplică masca. Dacă ai un pachet individual, nu mai este necesar să îți pui problema cantității suficiente. În caz contrar, va trebui să vezi de cât produs ai nevoie pentru a acoperi întreaga față, evitând, bineînțeles, zona ochilor și a buzelor.
Unele măști au o consistență lichidă, aplicarea fiind ceva mai dificilă. Asigură-te, înainte de a începe întregul proces, că ai la îndemână un instrument potrivit pentru aplicarea măștii. În general, se pot folosi degetele, o pensulă sau o spatulă, în funcție de consistența produsului și preferința personală.
Lasă masca să acționeze: 7, 10, 20 de minute, în funcție de instrucțiunile de pe ambalaj. Un timp prea scurt nu permite atingerea rezultatelor dorite, iar acționarea un timp prea îndelungat se poate traduce în iritații, deshidratarea pielii și alte complicații nedorite.
Îndepărtează masca cu apă călduță, ori cu un prosop, după caz. Acordă atenție acestui pas, pentru a acționa cu blândețe și a te asigura că nu au rămas reziduuri de produs pe ten.
În special în cazul măștilor cu efect de curățare, la final se recomandă aplicarea unui ser, creme sau ulei hidratant, care să restabilească pH-ul pielii. Dacă masca a fost de hidratare, poți încheia rutina înainte de acest pas, adică după îndepărtarea completă a măștii.
Una și aceeași mască, poate fi excelentă pentru tine într-un moment și inutilă în altul. Evaluează nevoile tenului tău la momentul la care vrei să aplici un astfel de produs și îl vei identifica cu mai multă ușurință pe cel potrivit.
Măștile de față sunt foarte utile în rutina de îngrijire a tenului pentru că ajută la îmbunătățirea texturii și aspectului general al acesteia, însă varietatea poate face alegerea să pară complicată. Caută acele ingrediente de care tenul tău are nevoie și ai grijă de tine și de pielea ta în fiecare zi.
Surse foto: skinseen.ro, unsplash.com.
Întrebări și răspunsuri frecvente despre masca de față
Care este cea mai bună mască de față pentru tenul uscat?
Pielea uscată are nevoie de hidratare, iar emulsiile au cel mai puternic și rapid efect. Acest tip de ten trebuie hrănit în profunzime, așa că ar trebui să cauți măști de față cu ingrediente corespunzătoare: acidul hialuronic, uleiurile naturale, aloe vera, untul de shea, mierea și așa mai departe.
Pot să folosesc o mască de față dacă am pielea sensibilă?
Pielea sensibilă are chiar mai multă nevoie de grijă și atenție, comparativ cu celelalte tipuri. Există produse special concepute, ce conțin ingrediente naturale, precum aloe vera, destinate pielii sensibile. Este absolut necesară testarea pe o porțiune mică de piele înainte de utilizarea propriu-zisă.
Cât de des trebuie folosite măștile de față?
Frecvența cu care ar trebui să utilizezi o mască de față depinde de tipul de ten și de efectul pe care urmărești să îl obții. Există măști de față ce se utilizează săptămânal, o dată la câteva zile și chiar o dată pe lună. De regulă, instrucțiunile de pe ambalaj sunt utile și lămuritoare cu privire la acest aspect. Important este să nu abuzezi de ele, pentru că un astfel de exces îți va afecta tenul, pe termen lung.
Pot să aplic masca de față pe zona ochilor?
Această zonă este sensibilă și foarte ușor iritabilă, așa încât aplicarea unei măști de față pe zona ochilor nu este recomandată.
Pot să-mi fac singură o mască de față acasă?
Deși există multe rețete de măști de față DIY ce pot fi făcute acasă, din ingrediente pe care le ai deja, probabil, în bucătărie, totuși, medicii dermatologi le descurajează, pentru că ingredientele s-ar putea să nu fie naturale, ori proporțiile să nu fie cele corecte, iar starea pielii să se deterioreze. Profesioniștii sunt cei mai în măsură să identifice ingredientele și proporțiile pentru fiecare problemă cu care te-ai putea confrunta.