TRANSPORT GRATUIT PENTRU COMENZILE MAI MARI DE 300 LEI
MOSTRE GRATUITE LA FIECARE COMANDA
*IN LIMITA STOCULUI
MOSTRE GRATUITE LA FIECARE COMANDA *IN LIMITA STOCULUI

Cosul tău

Coșul tău este gol

Curățare ten cu produse potrivite – succesul pentru o piele frumoasă și hidratată

Curățare ten cu produse potrivite – succesul pentru o piele frumoasă și hidratată

Tenul nostru are nevoie de o rutina de ingrijire atat dimineata, cat si seara, iar aceasta rutina ar trebui sa inceapa intotdeauna cu un procedeu de curatare pentru ten. Din pacate, foarte multe femei neglijeaza aceasta parte ori nu o fac deloc, desi de-a lungul timpului s-au efectuat numeroase studii prin care s-a demonstrat ca exista o serie de efecte negative asupra pielii, in special atunci cand vine vorba despre ten, in lipsa unui ritual constant de curatare zilnica.

Pe parcursul unei zile tenul nostru este afectat de o multime de factori, cum ar fi bacterii, microbi, praf, sebum, celule moarte, poluanti din atmosfera si multe altele. Tot acest cumul, in lipsa unui ritual pentru curatarea tenului, favorizeaza imbatranirea prematura a pielii, aparitia cosurilor si a punctelor negre, dar si schimbarea texturii pielii, aceasta din urma devenind mult mai aspra si uscata (iar de aici pot aparea alte probleme, cum ar fi iritatiile, spre exemplu).

Desi poate parea normal, curatarea tenului nu trebuie facuta doar seara, printr-o simpla indepartare a machiajului. Chiar daca ne demachiem, trebuie neaparat sa folosim si produse pentru curatarea tenului, astfel incat sa ne asiguram ca pielea noastra este perfect curata si ca am indepartat sebumul, transpiratia, praful si alti daunatori. De asemenea, ar trebui sa repetam acest proces inclusiv dimineata. Chiar daca pe timpul noptii doar dormim si nu ne expunem aerului poluant si prafului de afara, pe tenul nostru tot se aduna transpiratie, sebum si inclusiv bacterii (sau alti daunatori care si-au facut culcus in perna noastra). Din acest motiv, este absolut necesara curatarea fetei dupa ce ne-am trezit. In plus, pe un ten curat si proaspat hidratat pana si machiajul va arata mai bine.

Totusi, desi curatarea tenului acasa, in propriul confort, poate parea un proces extrem de simplu si rapid, asigura-te inainte de faptul ca ti-ai achizitionat produsele potrivite tipului tau de ten. Pe piata gasesti foarte multe produse, insa nu toate sunt bune pentru tine. Mai intai, trebuie sa iti identifici tipul de ten (normal, mixt, uscat sau gras) pentru a sti ce produse de curatare pentru ten sa folosesti. In acest articol am explicat in detaliu cum faci o curatare faciala acasa ca la carte, cum iti dai seama ce tip de ten ai, care sunt cele mai importante etape de curatare a tenului si multe alte detalii care te vor ajuta sa ai o piele curata, hidratata si frumoasa.

1. Curatare ten – de ce trebuie sa existe acest pas in rutina ta zilnica?

In primul rand, curatarea faciliteaza indepartarea murdariei, sebumului si a altor impuritati nedorite. In timpul zilei, pielea fetei este in mod constant acoperita cu bacterii, virusi, murdarie si celule moarte ale pielii. Din acest motiv, ingrijirea tenului te ajuta sa indepartezi toate aceste acumulari de peste zi si lasa fata proaspata si pregatita pentru aplicarea produselor de îngrijire.

Sebumul produs de pielea noastra este perfect normal, pentru ca indeplineste un rol foarte important, si anume: ne protejeaza tenul de agresiunile externe. Prin urmare, este considerat a fi benefic pentru piele. Cu toate acestea, prin amestecul lui cu praf, bacterii, microbi si alti daunatori, isi pierde din proprietatile benefice. De ce? Pentru ca porii se largesc, foliculii sunt obstructionati, iar toate acestea duc la o inflamare a pielii si, intr-un final, la aparitia acneei.

Curatarea pielii este, de asemenea, cel mai bun mod de a-ti pregati pielea inainte de a aplica alte produse de ingrijire ori chiar de produse cosmetice. Porii infundati nu numai ca pot provoca imperfectiuni, dar impiedica absorbtia produselor de ingrijire a pielii. O curatare zilnica ajuta la purificarea porilor si permite ingredientelor active din produsele hidratante si serurile pe care le folosesti sa patrunda in straturile mai profunde ale pielii.

In cele din urma, o curatare buna a fetei iti permite sa ai un control al nivelului pH-ului pielii, ceea ce ajuta la mentinerea unei hidratari adecvate, un lucru foarte important mai ales in sezonul rece.

2. Produse pentru curatarea tenului – ce ar trebui sa folosesti?

Curatarea fetei acasa poate sa dureze foarte putin timp daca ai la indemana produsele potrivite. Mai jos ti-am pregatit o lista cu produse must have pentru un ten curat si hidratat. Nu este obligatoriu sa le integrezi pe toate in rutina ta de îngrijire. Sunt doar exemple de produse pe care le poti folosi pentru indepartarea machiajului si, implicit, pentru curatarea tenului.

Apa micelara este un lichid delicat de curatare care indeparteaza cu usurinta machiajul si murdaria de pe fata. Apa micelara are o consistenta lichida si contine bule microscopice de sapun (numite micele), care atrag machiajul si murdaria ca un magnet. Actiunea micelelor nu face altceva decat sa curete pielea. Apa micelara este un demachiant delicat. In ciuda informatiilor, apa micelara trebuie sa fie clatita de pe fata cu apa de la robinet sau cu apa termala.

Un alt produs care ajuta la indepartarea machiajului este demachiantul sau laptele demachiant. Doar il aplici pe un tampon din bumbac si incepi sa iti cureti in mod delicat fata. Aceasta varianta indeparteaza machiajul cu usurinta si hidrateaza foarte bine pielea, fiind recomandat mai ales pentru persoanele care au un ten uscat si sensibil.

O alta metoda eficienta de curatare este reprezentata de spuma de curatare. Se gaseste cu usurinta pe piata si este preferata de majoritatea pentru ca, in comparatie cu demachiantul (sau laptele demachiant) si apa micelara, spuma de curatare nu lasa niciun reziduu pe fata, oferind o senzatie de prospetime.

In ritualul tau zilnic de ingrijire a tenului mai poti integra uleiul demachiant. Este un demachiant pe baza de ulei, ideal pentru persoanele care au un ten uscat. Este alegerea perfecta pentru tine daca obisnuiesti sa folosesti machiaj rezistent la apa, pentru ca reuseste sa il dizolve intr-un timp foarte scurt. Daca optezi pentru aceasta varianta, trebuie sa stii ca dupa demachiere este absolut necesar sa iti speli fata, astfel incat sa indepartezi toata cantitatea de ulei de curatare ramasa.

Balsamul de curatare este, de asemenea, un produs eficient pentru demachierea fetei si, implicit, pentru curatare. Are o consistenta usor laptoasa, compozitia sa este tot pe baza de ulei, insa este utilizat intr-un mod usor diferit. Un balsam demachiant trebuie aplicat pe fata si apoi masat pentru cateva minute. Dupa ce ai reusit sa indepartezi tot machiajul de pe fata nu uita sa iti clatesti fata foarte bine cu apa calduta pentru o curatare completa. Utilizarea unui balsam de curatare este adesea insotita de o a doua etapa, si anume curatarea pielii cu un demachiant clasic sau cu o spuma de curatare. Dermatologii spun despre acest proces ca este unul de dubla curatare: prima data indepartezi machiajul, apoi cureti pielea in profunzime. Aceste doua etape de curatare pentru ten iti lasa pielea moale si hidratata. Asadar, nu uita ca daca preferi sa te demachiezi cu un balsam, trebuie neaparat sa te echipezi cu un produs suplimentar pentru curatarea fetei.

Ce mai gasim in magazinele care comercializeaza produse de curatare si ingrijire a tenului? Gel de curatare. Ne dam seama din denumire de consistenta acestui produs, care are in compozitia sa ingrediente purificatoare si hidratante pentru piele. Trebuie, de asemenea, sa clatesti fata cu apa calduta dupa utilizare.

In cazul in care iti doresti un produs cu care sa te demachiezi rapid, dar care sa te ajute si la un bun control al secretiei de sebum, atunci poti opta pentru o crema de curatare. Acest produs are si proprietati de hidratare, nu elimina uleiurile naturale produse de piele, ceea ce inseamna ca nu iti va usca tenul. Totusi, avand o formula bogata si o textura cremoasa, exista riscul sa iti afecteze pielea in cazul in care nu o cureti in mod corespunzator dupa utilizare. Pentru a evita astfel de situatii neplacute, nu uita sa folosesti un produs complementar de curatare a fetei si apa calduta.

Ai incercat vreodata solutii de curatare pe baza de argila? Aceste produse de curatare au un efect purificator si sunt foarte eficiente mai ales pentru pielea sensibila, predispusa la acnee. Cu alte cuvinte, este o solutie ideala pentru persoanele cu un ten gras sau mixt (in acest caz, produsul trebuie folosit doar pe portiunile grase). Persoanele care au o piele uscata sau chiar normala se pot confrunta cu episoade de sensibilitate crescuta a pielii, urmata de uscarea tenului daca folosesc acest tip de demachiant.

Despre solutiile de curatare cu pulbere ce parere ai? In contact cu apa, acest tip de produs poate deveni usor spumos sau cremos. Informeaza-te foarte bine inainte de a te hotari sa folosesti o solutie de curatare cu pulbere. Secretul consta in consistenta, adica in raportul dintre solutie si apa. Avantajul acestor solutii este reprezentat de faptul ca sunt foarte concentrate, astfel incat reusesc sa curete foarte bine pielea si sa indeparteze chiar si cel mai dificil machiaj.

Ultimul produs de curatare a fetei despre care vorbim este sapunul. Dar atentie: vorbim despre sapunul de fata, nu despre cel de corp. Nu este deloc indicat sa folosesti sapun de corp pentru curatarea fetei, deoarece acesta are in compozitia sa o serie de ingrediente agresive care iti pot afecta tenul. La celalalt pol se afla sapunul de fata, care a fost creat in mod special pentru curatarea tenului, fiind complet sigur si lipsit de efecte adverse. In plus, sapunul facial contine ingrediente hidratante care hranesc pielea si echilibreaza nivelul pH-ului.

3. Curatarea fetei in functie de tipul de piele

Tenul nostru trebuie curatat foarte bine de doua ori pe zi, dimineata si seara, indiferent daca am purtat sau nu machiaj. Seara este esential sa indepartezi orice urma de produs cosmetic sau machiaj, poluare, praf si murdarie care s-au acumulat pe fata peste zi.

Dimineata este recomandat pentru curatarea pielii de excesul de sebum si transpiratie din timpul noptii, astfel incat tenul sa poata respira si, implicit, sa asimileze mult mai bine produsele cosmetice pe care le vei utiliza dupa ritualul de curatare. Ti-am prezentat deja toate tipurile de produse demachiante pe care le poti gasi pe piata, iar acum iti vom spune cum sa il alegi pe cel potrivit tipului tau de ten. Alegerea unui demachiant facial este un pas important si ar trebui facut intr-un mod care sa fie in acord cu natura pielii tale.

In cazul esti interesata de un produs pentru curatare ten uscat, iti recomandam sa optezi pentru variantele de demachiant care contin ingrediente hidratante si emoliente, astfel incat sa indepartezi machiajul in timp ce ai grija ca pielea ta sa fie protejata de uscaciune si iritatie. Daca te confrunti cu un ten sensibil, vei avea nevoie de un produs demachiant ceva mai bland, care sa nu aiba surfactanti in compozitie si, in plus, care sa aiba proprietati de calmare a pielii. Pentru curatarea tenului mixt sau gras este important sa ai la indemana un produs care sa regleze productia de sebum, astfel incat sa tii sub control un eventual exces. De asemenea, demachiantul trebuie sa iti si elibereze porii pentru o curatare in profunzime.

Dupa alegerea demachiantului potrivit, cel mai important este sa nu freci agresiv pielea. Este un mit faptul ca iti vei curata pielea mai bine daca freci cu forta. Din contra, nu faci decat sa provoci leziuni sau iritatii, oferindu-ti o senzatie de usturime. Iar lucrurile se pot agrava daca mai aplici si alte produse de ingrijire a tenului dupa ce ti-ai agresat fata. De asemenea, atunci cand ajungi la pasul de clatire a fetei, incearca sa iti coordonezi miscarile, in directia sus-jos. Dupa ce ai terminat, nu freca fata cu prosopul, ci tamponeaza usor.

Speram ca te-am convins sa iti creezi propriul tau ritual de curatare a tenului acasa in cazul in care nu aveai deja unul. Atat timp cat esti consecventa in legatura cu ingrijirea tenului, cu siguranta nu te vei confrunta cu o imbatranire rapida a pielii, iritatii, uscaciuni, acnee sau alte probleme a tenului. Mai multe sfaturi de ingrijire, dar si produse de curatare si ingrijire gasesti pe site-ul nostru, skinseen.ro.

 

Postarea anterioară
Următoarea postare
Înapoi la News