Tonerul de față este un produs foarte apreciat în rutina de skin-care, având rol de demachiere, curățare, tratament și hidratare a tenului. Ce este un toner pentru față? Loțiunea este un produs de îngrijire și hidratare cu formula bazată pe un ingredient vital: apa. În funcție de tipul de ten căruia îi este destinat, tonerul este completat de ingrediente cu rol de hidratare, exfoliere și calmare. Tonerul de față este considerat un scut de protecție pentru sănătatea pielii, deoarece pregătește tenul pentru următoarele etape din rutina de skincare. Loțiunea sau tonerul asigură tenului o bază hidratantă, un pas premergător aplicării serurilor sau cremelor hidratante ori celor anti-imbatranire.
1. Tonerul de față - Ce este și ce rol joacă în rutina de skincare?
Tonerul de față deține proprietățile necesare pentru restabilirea barierei cutanate a pielii. În acest fel, ai grijă ca tenul tău sa nu fie predispus la rozacee, apariția coșurilor sau hipersensibilitate. Ce este și la ce ajută tonerul pentru față? Tonerul de față este conceput pentru curățarea delicată a tenului de praf, sebum, make-up și pentru o hidratare intensă.
Tonerele de față sunt utile persoanelor cu tenul uscat sau sensibil. Este recomandată folosirea la finalul rutinei a unei creme cu acțiune de hidratare. Aceasta sigilează în piele produsele de îngrijire a tenului aplicate anterior pentru a se putea menține în profunzimea țesuturilor. Odată cu înaintarea în vârstă apar liniile fine și ridurile de expresie. Loțiunile faciale și cremele anti-imbatranire diminuează ridurile și întârzie dezvoltarea acestora.
Pe timpul verii, tonerul de față este indispensabil, deoarece curăță pielea de praf, sebum și estompează petele produse de soare.
Ce ingrediente trebuie să conțină loțiunea tonică perfectă?
Umectanți: sorbitol, glicerină, acid hialuronic, propylene glycol și uree;
Notă! Umectanții facilitează procesul de absorbție și de retenție a apei din piele pentru ca tenul să-și mențină aspectul hidratat și radiant.
Acizi grași, unt de shea, lanolina, uleiuri și alte substanțe cu rol de emoliere;
Notă! Emolierea este vitală pentru ca pielea sa obțină aspectul uniform, neted, fără crăpături.
Extract de Aloe Vera, de centella asiatică, de cătină, mușețelul și alte elemente cu proprietăți calmante;
O loțiune tonică este un elixir pentru sănătatea feței. Produsul este deosebit de versatil, fiind gândit pentru un spectru larg de beneficii. Curățarea în profunzime a porilor, îndepărtarea excesului de sebum și a clorului din apă, hidratarea intensă a țesuturilor sunt câteva dintre principalele motive pentru care loțiunea tonică trebuie să completeze rutina de dimineață.
Deși unele persoane preferă să folosească tonerul seara, specialiștii sunt de părere că folosirea loțiunii tonice este mai inspirată dimineață. De ce este mai indicat să folosești tonerul pentru față înainte de începerea zilei? Pregătești tenul pentru hidratare. Tonerul curăță porii de celulele moarte și excesul de sebum acumulat pe parcursul orelor de somn. Doar un ten perfect curat poate ajuta serurile și loțiunile hidratante să pătrundă în piele și sa își facă efectul pentru care au fost create.
1.1. Loțiunea tonică - Reguli importante de utilizare pentru rezultate vizibile
Când se folosește loțiunea tonică sau tonerul? Imediat după ce ai clătit fața cu apă călduță și înainte de folosirea tratamentelor de hidratare. Clătește fața, tamponează cu un prosop și ai grijă să fie uscată înainte de a aplica tonerul. În caz contrar, umiditatea poate împiedica ingredientele loțiunii să se distribuie uniform în piele.
Dimineața, cosmetologii te sfătuiesc să aștepți 5-10 minute de la aplicarea tonerului de față înainte să continui și restul rutinei de skincare. În acest fel dai timp ingredientelor active să pătrundă în piele. Tonerul de față este lăsat să se absoarbă în piele și nu necesită clătire.
Dacă experimentezi disconfort sau iritație, atunci tonerul nu este potrivit pentru tipul tău de piele. Clătește fața cu apă călduță pentru a calma senzația de iritație și schimbă tonicul.
Tonerul se aplică în următoarea ordine:
- pornind de la mijlocul frunții către tâmple;
- de la tâmple la colțurile exterioare ale pleoapei și până la extremitățile inferioare;
- de la zona de mijloc dintre sprancene și până la vârful nasului;
- de la nas, bărbie și până la lobii urechilor.
Important! Deși puține persoane testează tonerul înainte să-l folosească, acest pas are rolul său. Așadar, aplică produsul pe o parte mică din piele înainte de a-l include în rutina de skincare. În acest fel te asiguri că nu riști potențiale efecte adverse.
2. Loțiune tonică pentru tenul tău - Ce trebuie să știi înainte ca să alegi tonerul perfect?
Care sunt tipurile de ten care necesită folosirea lotiunii tonice? În general, tonerele sunt concepute pentru curățarea tuturor tipurilor de ten. Însă, produsele sunt vitale pentru rutina persoanelor care au tenul gras ori acneic.
Toner pentru față sau loțiune micelară? Cand folosești toner pentru față, renunța la loțiunea micelară.
Ca orice alt produs de skincare, loțiunea tonică pentru față trebuie să corespundă nevoilor tipului tău de piele pentru rezultate garantate.
Toner pentru porii dilatați
Alege un produs cu acizi alfa-hidroxizi. Aceștia au rol de exfoliere delicată care să împiedice acumularea celulelor moarte în porii dilatați.
Toner pentru ten sensibil
Persoanele cu ten sensibil ar trebui să evite tonerele de față cu alcool sau acizi. Cele mai potrivite pentru pielea sensibilă sunt produsele Dr. Hedison cu antioxidanți și antiinflamatoare precum: extracte de ceai alb și glicerină.
Toner pentru ten gras/ acneic
Ambele tipuri de ten suferă din pricina excesului de sebum. Tonerul pentru ten acneic și gras trebuie să conțină acid salicilic, ingredient special pentru reducerea sebumului.
Toner pentru ten uscat/ mixt
Pentru tenul cu aspect deshidratat sau care prezintă semne de îmbătrânire, specialiștii recomandă o rutină de îngrijire a tenului cu agenți de exfoliere. Tonerul pentru tenul uscat sau mixt include acid lactic sau acid hialuronic și antioxidanți. Tenul care prezintă semne de deshidratare intensă are nevoie de un toner care include aminoacizi sau apă de trandafiri.
Important! Dacă ai tenul uscat, atunci aplica tonerul de față doar înainte de culcare pentru a permite pielii să se refacă pe parcursul orelor de somn. Persoanele cu tenul gras pot utiliza produsul atât seara, cât și dimineața.
Sfat: Dacă te numeri printre persoanele cu ten mixt este indicat să apelezi la două tonere pentru față. În sezonul cald, specialiștii recomandă loțiunile fără ulei, iar pe timpul anotimpului rece poți da o șansa tonicelor cu ulei de jojoba sau cu macese.
Pont! Dacă ai fost recent la epilarea părului facial, atunci folosește un toner pentru tenul sensibil, precum cel care conține mușețel sau hamamelis. Pentru tenul proaspăt epilat este important să se evite orice fel de toner de față cu alcool, vitamina C, retinol și alte astfel de ingrediente care agresează pielea sensibilă.
3. Tonerul pentru față - Beneficii de aur pentru care tenul îți va fi recunoscator
Ce este și la ce ajută tonerul pentru față? Loțiunea tonică pentru față acționează ca o plasă de siguranță pentru sănătatea tenului. Altfel spus, tonerul daruieste feței o serie de beneficii cu efecte vizibile pe termen lung. Dacă tonerul este un produs glorificat sau din contră, vital pentru viața tenului tău, decizia îți aparține.
Îndepărtează poluanții de mediu
Zilnic, pielea este expusă factorilor de mediu cu influența dezastruoase asupra sănătății. Acumularea particulelor de praf, microorganisme, ulei sau celule moarte încarcă tenul, blochează porii și favorizează apariția punctelor negre.
Previne creșterea firelor de păr sub piele
Tonerul pentru față conceput după o formula cu alfa-hidroxi acizi poate încetini creșterea firelor de păr pe sub piele.
Reduce riscul erupțiilor
Porii curățați în profunzime scad pericolul de formare a coșurilor, punctelor albe sau negre pe suprafața tenului.
Completează acțiunea altor produse destinate îngrijirii tenului
Dacă voiai mai multe răspunsuri la întrebarea „Pentru ce se folosește tonerul?”, atunci continuă să citești. Loțiunea tonică de față purifică tenul pregătind terenul pentru ca restul tratamentelor faciale să-și poată face efectul fără bariere.
Regula de aur: aplică loțiunea hidratantă imediat după aplicarea tonicului și cât timp pielea este încă umedă. Acest truc va accelera procesul de absorbție a cremei în epidermă.
Restabilește echilibrul pH-ului
În mod normal, pielea are un pH de 5-5.5. În schimb, pH-ul apei ajunge la 7-9, ceea ce presupune că prin spălarea feței, pH-ul pielii este afectat favorizând dezvoltarea microorganismelor. Echilibrarea nivelului pH-ului asigură eficacitatea cremelor, loțiunilor și serurilor pentru o rutină impecabilă cu rezultate vizibile.
Ține sub control nivelul de sebum
Tonerul pentru față care conține astringenti are capacitatea de normalizare a producției de sebum. Astfel, persoanele cu ten gras în mod special obțin un ten cu aspect îmbunătățit, neted, matifiat și fără aspect lucios.
4. Lotiuni tonice pentru față și principalele categorii - Află ce le deosebește și alege ce ți se potrivește
Care sunt tipurile principale de loțiuni tonice pentru față? Loțiunile faciale pot fi hidratante, anti-îmbătrânire, calmante și exfoliante.
Tonerul hidratant este universal, produsul cheie care răspunde pozitiv tuturor tipurilor de ten. Un nivel optim de hidratare a tenului influențează pozitiv echilibrul barierei pielii. Loțiunile hidratante pentru ten conțin de obicei acid hialuronic, aloe vera, vitamina B5 și glicerina.
Tonerul exfoliant este adecvat tenului uscat sau mixt cu aspect îmbătrânit sau lipsit de vitalitate. Produsele de curățare pentru aceste tipuri de ten au în compoziția lor alfa-hidroxi acizi (acid glicolic, acid lactic), poli-hidroxi acizi și beta-hidroxi acizi (acid salicilic). Prima categorie de acizi are rol de exfoliere a stratului superior de piele, astfel încât aspectul să fie uniform și mat.
De aceea, loțiunile care conțin aceste elemente sunt indicate persoanelor cu ten matur. Tonerele cu beta-hidroxi acizi penetrează pielea pentru o curățare profundă. Aceste produse sunt populare în rândul persoanelor cu ten mixt sau gras.
Tonerul pentru ten matur sau acneic conține retinol, ginseng sau extracte de papaya care estompează petele, ridurile și semnele acneii. Pentru pielea acneica sunt utile tonerele cu extracte naturale precum castraveți, busuioc sau ceai verde.
Tonerul anti-îmbătrânire pentru toate tipurile de piele matură. Aceste produse sunt îmbogățite cu antioxidanti (vitamina C) sau antioxidanți fotoprotectori (vitamina E și acidul ferulic) care încetinesc dezvoltarea semnelor de imbatranire.
Tonerul calmant este esențial pentru toate tipurile de ten. Un toner de față calmant și fără alcool este un dar pentru persoanele cu ten crăpat sau sensibil. Loțiunile de față pentru piele sensibilă sau crăpată au de obicei în compoziție aloe vera, apă de trandafiri, mușețel sau ceai verde - ingrediente cu proprietăți antiinflamatoare și de calmare a zonelor roșii.
Pielea uscată sau sensibilă produce dezechilibre la nivelul barierei de protecție naturală. Pentru protejarea barierei cutanate se recomandă ca rutina de skincare sa includă un toner cu ceramide.
Sfat: persoanele cu vârsta cuprinsă între 30-40 de ani sunt îndrumate să apeleze la tonere de față pe bază de antioxidanti și elemente cu proprietăți de hidratare.
Care e diferența dintre loțiunea astringentă și un toner de față?
Lotiunea astringenta se deosebește de toner prin prezența alcoolului care completează compoziția produsului. Loțiunea astringentă și-a dovedit de-a lungul vremii eficiența în procesul de control a excesului de sebum, problemă tipică tenului gras.
Tonerul pentru față este elementul central care completează o rutină de îngrijire a feței de succes. Aceste loțiuni magice sunt create să facă față unei serii variate de probleme cu care persoanele se confruntă natural de-a lungul înaintării în vârstă. Fie că este vorba de încetinirea evoluției ridurilor, fie îți dorești o hidratare intensă pe timpul iernii, loțiunea tonică aleasă corespunzător dăruiește tenului un aspect fără cusur.